The Reach

The Macallan

The Reach - aged 81 years

Едно от най-редките произведения на изкуството с подпис на първокласните майстори на уискито The Macallan – The Reach е вече тук.

За първи път всеки кандидат за придобиването на този ценен експонат ще има равен шанс за закупуване чрез т.н. метод ballot (англ. жребий), ексклузивно представен от нас The Residence Exclusivе Club – The Spiritual home of The Macallan.

Артистичната гарафа на The Reach е произведена в крайно ограничен брой и поради това тя буди жив интерес сред истинските ценители на първокласния скоч. 

Тъй като серията е силно лимитирана до 288 бутилки в световен мащаб, предлагаме иновативен джентълменски подход за закупуване на колекционерския експонат.

Цена на бутилката: 265 000 /двеста шестдесет и пет хиляди/ лева с включен ДДС.

Всеки кандидат може да заяви желание за закупуването на The Reach, чрез превод на депозит в размер на 5000 /пет хиляди/ лева. 

На 07.06.2024 г., в присъствието на нотариус, ще бъде изтеглен късметлията, който ще може да закупи The Reach.

Депозитът на всички останали участници ще бъде възстановен в цялост.

Членство в частен клуб

Въпроси и отговори

Правила на жребия
Как мога да се включа в жребия?

Кандидатите могат да участват за право за закупуването на бутилката чрез депозит в размер на 5000 /пет хиляди/ лева, преведен по банков път до 05.06.2024 г.

На 07.06.2024 г., в присъствието на нотариус, ще бъде изтеглен този, който ще може да закупи The Reach на цена от 265 000 /двеста шестдесет и пет хиляди/  лева с включен ДДС. Ще бъдат изтеглени и двама резервни участници, в случай че печелившият се откаже от правото си да закупи бутилката.

Всеки депозит трябва да бъде преведен по банков път по сметката на The Residence Exclusive Club със следните данни:

 

Получател: „Болса“ ЕООД 

Банка: Първа Инвестиционна Банка АД

IBAN: BG95FINV915010BGN0CJFP

BIC: FINVBGSF

Основание за превод: Депозит за участие в жребий за закупуване на The Reach

Срещу всеки превод The Residence Exclusive Club издава депозитна разписка на името на титуляра на сметката, от която е направено плащането.

В случай че кандидатът не бъде изтеглен, сумата на депозита ще бъде възстановена в цялост в рамките на три работни дни, считано от 07.06.2024 г.

Депозитът на изтеглен участник, който реши да не се възползва от правото си да закупи бутилката ще бъде задържан като неустойка с обезщетителен характер.

В този случай правото на закупуване отива при следващия изтеглен претендент в специалния жребий.

За повече информация и/или въпроси можете да се свържете с нас на телефон +359 882 838 540.

Повече за Тhe Reach от The Macallan

The Reach е несравнимо едномалцово уиски, което отбелязва изключителен момент във времето и илюстрира непоклатимия почти 200-годишен дух в същината на марката. Редкият 81-годишен сингъл малц, бутилиран през 2021 г., е най-старото уиски, произведено от The Macallan и е отлежавало в една дъбова шери бъчва.

Създаден по време на Втората световна война в период на нарастващи трудности, The Reach е оставен да отлежава през 1940 г., непосредствено преди The Macallan да бъде принуден да затвори вратите си за пръв път в своята история.

Като акцент към неговата рядкост и значимост, The Reach е представен в уникална гарафа, сътворена от колектив от шотландски занаятчии, а резултатът е ръчно изработена хармонична комбинация от скъпоценна течност, стъкло, бронз и дърво, която изразява почитта към това специално уиски. Фината гарафа e изработена от ръчно издухано стъкло, придържана грижовно от бронзова скулптура на три ръце.

Всяка ръка представлява емблематични герои от историята на The Macallan и тяхната уникална роля в нея. Първата е в памет на работниците от дестилерията от 1940 г., втората е ръката на някогашния изпълнителен директор на компанията Алън Шиач, чийто дядо оглавява компанията при създаването на изключителната напитка. Третата ръка е на главния Мастър дестилър на The Macallan Кирстийн Кембъл, която избира да представи уискито на света именно в настоящия момент.

„За мен е чест да представя The Reach на света – символ на историята, изобретателността и безпогрешната сила на характера на The Macallan. Създаването на The Reach бе наистина дело на много ръце. То също е почит към хората, които са направили ценната напитка, и техния устремен дух“, споделя Кирстийн Кембъл.

Непогрешимата скулптура с трите ръце, която служи за опора на декантера, е дело на артиста Саския Робинсън, която прави безброй рисунки от всяка възможна перспектива преди да изработи произведението.

Детайлите са толкова удивителни, че по повърхността на стъклената гарафа се забелязват фини вдлъбнатини, които съответстват на отпечатъците от пръстите на бронзовите ръце. За дървената подложка е използвана дървесина от бряст, за който се смята, че е бил в имението на The Macallan през годината на дестилирането на скоча.

 

Свържете се с нас